Unutma Beni


Bilmem hatırlayanınız var mı? 2002 ya da 2003 yılında Metin Şentürk ve Şevket Altuğ'un bir dizisi vardı. Kanal D'de yayınlanıyordu .Fakat yayından kaldırılmıştı. Dizinin adı başlıkta da gördüğünüz üzere 'Unutma Beni'.
Sanırım dizinin adını çok içselleştirmiş olmalıyım ki bu dizi ara ara aklıma geliyor. Keşke bölümlerini yayınlasalar da izlesem. Ama yok.
Günümüz dizilerinden oldukça farklı bir diziydi. Hatta yayınlandığı dönemde de öyleydi. Keşke yayından kaldırmasalardı.
Konusu çalıntı bir şarkıydı diye hatırlıyorum.
Şevket Altuğ üçkağıtçı bir roldeydi galiba. Hırsızdı ve tütün kolonyası  müptelasıydı.
Metin Şentürk'ün babası olan karakter yıllar önce bir şarkı yapıyor. Bu şarkıyı karısı için yapıyor. Hatta plağı bile vardı.
Fakat nedenini hatırlamamamla birlikte karısı adamı terk ediyor. Üstelik 2-3 ya da 4 yaşlarındaki oğlunu da bırakarak. Bu oğul da (Metin Şentürk) merdivenlerden düşüyor ve kör oluyor. Baba oğul yıllarca birlikte yaşayıp gidiyorlar. Çocuk büyüyor ve bir gün televizyonda babasının annesi için yaptığı şarkıyı ünlü bir şarkıcının söylediğini duyuyor. Bu nasıl olur diyerek sinirleniyor, hesap sormak ve herkese gerçeği söylemek için İstanbul'a gidiyor. İstanbul'da Şevket Altuğ ile karşılaşıyor. Şevket Altuğ parasını çalıyor fakat karakolda onu teşhis edebiliyor. Nasıl mı? Tütün kolonyası sayesinde. Şevket Altuğ'un canlandırdığı karakter öyle bir tütün kolonyası müptelası ki...
Metin Şentürk'ün canlandırdığı karakteri teşhis etmesine ediyor fakat karakolda hırsızla bir anlaşma yapıyorlar ve o da komisere şöyle diyor:
- Komiserim, benim paramı çalan hırsız lavanta kolonyası kokuyordu. Tütün kolonyası değil...

Böylece karakoldan çıkıyorlar. Sonra Şevket Altuğ Metin Şentürk'e gerçekten yardım ediyor ve onu Beyaz Show'un stüdyosuna götürüyor. Neden mi? Çünkü şarkıyı çalan şarkıcı o gece konuk olacak.
Davetiyeleri yok. Öylece kapıda bekliyorlar. Görevliler davetiyeleri olmaması sebebi ile onları içeri almıyor. O sırada Beyazıt Öztürk geliyor ve Şevket Altuğ ' Sizin hayranınız. Gözleri görmüyor. Taa Bursa'dan sizin için geldi.' diyor. (Şehir farklı olabilir.)
Beyazıt Öztürk de ' Taa ordan gelmiş ha. İyi, geçin.' diyor. Ve böylece içeri giriyorlar.
Metin Şentürk seyirciler arasından çıkıp söz alıyor ve 'Bu şarkı sizin değil. Bu şarkıyı babam annem için yaptı. Yalnız siz bazı sözlerini değiştirmişsiniz. Bu şarkı babamın.' diyerek şarkının orijinalini söylemeye başlıyor.
Fakat Metin Şentürk'ü susturuyorlar ve Şevket Altuğ ile birlikte dışarı atıyorlar.
Şarkıyı söyleyen  kadının sanırım çalma olaylarından gerçekte haberi yoktu. Onun arkadaşı ya da sevgilisi olan bir adam vardı. Şarkıyı yapan o. Dolayısıyla çalan da o oluyor.

Metin Şentürk şarkının onlara ait olmadığını kanıtlamak için yollar arıyordu. Fakat zamanında babasının plağı kırmasından mütevellit kanıtlayamıyordu.
Bu arada Beyaz Show'a çıktığı o gece ekran başında onu izleyen önemli biri var. O da annesi.
Kadın canlı yayını izlerken doğal olarak şok oluyor. ' Benim oğlum kör değildi. ' diyor.
Babasının kırdığı plağın aynısından annesinde de var.
Fakat izlediğim bölümlerde anne ve oğul bir araya gelemediler.
Sonra bir de bir hırsızlık yapıyorlardı.
Neredeyse bir kahve dolusu adam, bunların içinde Şevket Altuğ ve Metin Şentürk de var. Büyük bir kasayı çalıyorlar. Sanırım kıraathaneye getiriyorlar ve nerede saklayacaklarını şaşırıyorlardı. Metin Şentürk de 'Bazen insan gözünün önündekini bile göremez' türü laflarla akıl veriyordu ve kasanın üstübe bir örtü atıyorlardı. Üstüne de saksı falan koyuyorlardı galiba. Ya da üstünde kağıt oynuyorlardı.
Hatırlayabildiklerim bunlar.
Güzel bir diziydi.

0 yorum: