North and South

Uzun bir aranın ardından tekrar blog yazarlığına dönmüş bulunuyorum. O yüzden öncelikle 'Merhabaa!' demeliydim aslında.
Bu yazı aslında 4 yıl öncesinden kalma bir taslaktı. Sadece tek bir cümleden oluşuyordu. Bir dizi önerisi yazısı yazmaya niyetlenip bırakmışım öylece. Diziyi de izleyeli yıllar olduğu için detaylar hafızamdan silinmiş vaziyette. Fakat hatırladığım kadarını yazayım en azından. Spoiler içerir!


Dönem dizilerini seven biriyseniz size uygun bir dizi olabilir.
Dizi 2004 yapımı bir İngiliz dizisi. Bizim dizilerimizin aksine tek sezonluk ve sadece 4 bölümden oluşuyor. Ne inanılmaz (!) bir şey değil mi? Oysa bir zamanlar biz de Çalıkuşu gibi romanlarımızı cılkını çıkarmadan sadece 7 bölümde muazzam bir şekilde çekebiliyorduk.
North and South dizisini izleyeli yıllar oldu. Aklımda kalan:
Bir kız var babasıyla yaşayan. Sanırım annesi ölüyordu. Hoş sonra babası da ölüyor. Kız İngiltere'nin güneyinde yaşarken bir sebeple kuzeye taşınıyorlar. Güney aynı Jane Austin roman ve dizi/filmleri atmosferindeyken kuzey daha gri ve soğuk. Kızımız önce bu duruma alışmaya ayak uydurmaya çalışıyor. Kuzeyin bazı yönleri ona tuhaf ve kaba geliyor. Bir de zengin bir adam var. Kız fakir, adam zengin. Aslında biraz Türk dizisi gibi.  Hatta bu diziyi nostaljik bir Adana ve pamuk üretimi atmosferinde Türkiye'ye çok rahat uyarlayabiliriz. İnanın dalga geçmiyorum. Dizinin sonunda esas kızımız yüklü bir mirasa konuyor. Esas oğlanımız da fakirleşmiş oluyor.
Fena bir dizi değil. Önerir miyim? Neden olmasın? Biraz İngiltere'nin sanayisini ve çocuk işçilerini ve biraz da naif bir aşk hikayesini izlemiş olursunuz. Ve tüm bunları da sadece 4 bölümde izlemiş olursunuz.

0 yorum: