Ladri di biciclette / Bisiklet Hırsızları


Bisiklet Hırsızları (Ladri di biciclette) 1948 yılına ait siyah-beyaz bir İtalyan filmi.
Wikipedia  '' Film gerek yapım tekniği, gerekse de sinema estetiği açısından Yeni-Gerçekçilik akımının simgesi olarak kabul edilir. '' diyor.
Baştan söyleyeyim etkileyici bir drama filmi.Film sizi çok kolay içine çekiyor çünkü hikayesi basit -öyle görünür ama değil- ve olan olaylar olamayacak şeyler değil.Yani wikipedia'nın dediği gibi yeni-gerçekçilik.

Spoiler yemeyeceğiniz şekilde olabildiğince yalın bir şekilde tanıtmaya çalışıcam ki hep öyle yapmaya çalışırım birinin film zevkinin içine etmemek için.


bisiklet hırsızları afiş
Antonio fakir ve işsiz bir aile babasıdır.Bir gün nihayet bir iş bulur.Ama bu işi alabilmesi için bisiklete ihtiyacı vardır.Binbir güçlükle bisikleti alır lakin pis, elleri kırılasıca, boyu posu devrilesice hırsızlar (hepsi sizin yüzünüzden lan) bisikleti çalar.
Hırsızlar bisikleti çalmakla nihayet hayatta işlerin iyiye doğru gidişine tanık olan ailenin hayallerini yıkar, yıkmakla kalmaz altüst eder.
Antonio 10 yaşındaki oğlu Bruno ile birlikte bisikletini ve dolayısıyla hırsızı aramaya başlar.
Hikaye böyle işte...

Ben filmde en çok Antonio'nun oğluna kötü bir şey olduğunu düşündükten sonra oğlunun gönlünü almaya çalıştığı kısmı sevdim.-yazar burda spoiler vermemek için kıvranmaktadır-Nasıl da korkmuştu adam..
Bir de şu falcı kadın bence falcı değil bildiğin danışmandı.

güzel filmler listesi

Bu da fragmanı;


0 yorum: