Bu nasıl sezon?


Koskoca bi sezon bitti.
Daha noel özel bölümü de var ama sonuç olarak sezon bitti.Şu Danny Pink karakterini nasıl böyle ortaya koydular Clara'yı nasıl berbat bi hale getirdiler hayret valla...
♦♣♠◘♦♦ Dikkat!! Yazı Doctor Who 8. sezonu spoilerları ile doludur.


Bu sezona Doctor yeni bedeniyle başladı.Başta pek alışamadım.Sesi çok farklı geldi falan filan..Ama sezonu bitirdim ve şu anki fikrim şu..12. Doktor'un davranışlarında bir ahenk yok. Sezon o kadar gereksiz bi şekilde ilerledi ki Doktor'dan ziyade Clara'yı izledik zaten.

Clara & Danny sezonuna bir bakalım:

Şimdi kaçıncı bölüm itibariyle ortaya çıktı hatırlamıyorum ama Danny Pink adında eskiden asker olan bir matematik öğretmenini ortaya attılar.Buraya kadar iyi hoş.İlk gördüğümüzde sempatik bile denilebilecek bi karakterdi.
Sonra Clara bu adamı görür görmez flörtleşmeye başladı.Ama asıl olay ' Listen' adlı bölümde oldu.Clara gelecekte tıpatıp Danny'ye benzeyen bir adam gördü.Böylece de muhtemelen Danny ile ilerde evlenmiş olduğunu ve karşısındaki adamın da muhtemelen torunlarından biri olduğunu düşündü.Böylelikle de birden bire Danny onun için daha öne çıktı ve vazgeçilemez oldu.
Kader ağlarını örer ve Doktor askerlerden nefret eder...
Clara bunu bildiği için Danny'yi tanıştırmaya çekinir.Bu uzun süre böyle devam eder..Clara bi Doktor'un yanında bi Danny'nin yanında bi koşuşturmacaya girer.Sonunda tanıştırmaya karar verir.
Doktor Clara'nın sevgilisinin eski bir asker olduğunu öğrenince otomatikman Danny'yi hiç tanımasa da ondan hoşlanmaz.Danny de hiç tanımadığı Doktor'a karşı ukalaca ve sinir bozucu bir tavır takınarak üzerine tuz biber eker.
Danny o tanışma bölümünde havaya sıçrayarak/takla atarak -pehh- dünyayı kurtarmış olur.Clara'yı Doktor'dan uzaklaştırmak ister.Sonra 'Kill the Moon' bölümünde Clara Doktor'a kızar.Danny'nin istediği gibi Doktor'la olan ilişiğini kesmeye niyetlenir.Ama yapamaz.
Zamanda yolculuklarına son vermiş gibi davranır.Kısaca 2 tarafa da yalan söyler.Ama Doktor hep biliyordu aslında.
Bir gecede her yeri orman kaplamış olan bölümde Danny de öğrenir ama çok büyük bi olay falan çıkmaz.
Sonra final bölümünün 1. kısmında Clara'yı her yeri manyak gibi post it'lemiş olarak görürüz.Sebebi neydi ki?
Sanki çok acil önemli bi olay varmış gibi Danny ile telefonda konuşur.Danny odada konuşuruz vs bişeyler der.Ama Clara olmaz der.İlla şimdi diye diretir.
Seni seviyorum der ve bir bakıma Danny'nin ölümüne sebebiyet verir.Çünkü Danny Clara'yı dinlerken azcık afallar ve dikkatsiz bi şekilde yola çıkar.Araba çarpar ve ölür.
Clara hafiften çıldırır ve Doktor'u tehdit ederek sevgilisini geri getirmesini ister.Doktor elinden gelebilecek yegane şeyi yapar.Lakin Danny Missy yüzünden siberman olarak hayata döner.Bu da Rory'ninki gibi plastik askerlikten daha farklı bir durumdur. Mutsuzdur.Clara'dan kendisini öldürmesini ister.Ya da en azından onu hissiz duygusuz kılmasını diyelim..Clara sonikle bişeyler yapar..Ama Danny'nin bilinci tam gitmemiştir ve tam otomatik bir sibermana dönüşmez.Halen de Clara'ya zarar vermez.
Doktor siberleri kontrol etme gücünü Danny'ye verir.Ne de olsa Danny kendine hakim bir sibermandir.
Böylece Danny siberman ordusuna hakim olur.Orduyu ve kendisini patlatır yokeder.Yine dünyayı kurtarmış olur.Sonra 2 hafta sonra falan Danny'nin diğer taraftan dönme şansı ortaya çıkar.Ama dönmez.Çünkü bu tek kişilik bir şanstır ve bu şansı da daha önce askerdeyken öldürmüş olduğu çocuğu hayata döndürmek için kullanır.
Clara ve Doktor buluşur.Doktor Danny'nin hayata döndüğünü sanır.Clara'ya Gallifrey'i bulduğunu ve orada yaşayacağını söyler.Clara da Doktor'un Danny'nin hayatta olduğunu düşünmesine izin verir.
Vedalaşarak ayrılırlar.
The End

Amy & Rory'nin olduğu sezonlarda hiç Rory'den-Amy'den ,evlerinden, işlerinden, ailelerinden falan hiç sıkılmamıştım.Amy Doktor'dan az göründü çok göründü hesabı da yapmamıştım.Ama bu sezon Clara'da maalesef öyle olmadı.Ayrıca bay Pink de sinir bozucu.Ayrı ayrıyeten Doktor da bu sezon bayaa bi değişti. Sorun Capaldi'den ziyade senaryonun ilerleyişinde.Tamam,yeni beden,yeni tavırlar,yeni zevkler (11.deki papyon ve fes manyaklığı gibi)...Ama asıl sorun Doktor'un ileriye çıkamamasında.Zaten diziyi yapanlar da farkında herhalde bu durumun ki jenerikte Clara'nın gözlerini gördük.'Clara Who'  da yazabilirlerdi aslında...
Clara'nın olayı artık bitti mi bilmiyorum..İnşallah bitmiştir.
Tardis'in telefonunu Claracığa 'Missy' vermiş.Bunu da öğrenmiş olduk.Ama şu altta gördüğünüz fotoğrafla ilgili bişey çıkmadı.Çıktıysa da ben kaçırdım orayı herhalde..Ama yok,çıkmadı.
Görüldüğü üzere kitabı Amy yazmış.Bunu bir yere bağlamadılar.-henüz-

  Sezon finalinde Missy Master çıktı. Doctor'u öptü.. :d-töbe bismillah-
Missy'nin konuşma şekli sesi falan eğlenceli.Hele Doctor'a yetkili benim dediği zaman konuşma şekli bayaa eğlenceliydi.Ama adını hatırlayamadığım  50. yıl bölümünde tanıştığımız uzun atkılı kızı öldürmese iyiydi.
İnsanların siberlerle fotoğraf çekilmesini gördüğümde valla birden güldüm.Korkunç biçimde gerçek bi bakış açısıydı. :D Üstelik Missy şapkasını yere koyup hemen işi ticarete döktü. :D Hani türkler uzaylı görünce taş atar muhabbeti var ya,çağ değişti ve artık türkler uzaylı görse direkt selfie çeker..Tamam dizidekiler ingiliz...Ama olsun..
  Missy iyi bi plan kurmuş etmiş dünyayı istila edebilecekken pat diye her şeyi Doctor'a bıraktı.Senarist amca dünyayı siberlerden kurtaracak bişey düşünememiş de sanki bari Missy kendi şöle yapsın hem Pink de kahraman olsun demiş gibi..

Missy gelecek sezonda olabilir..Olsun zaten..Kaçtı gitti biyerlere..
Sezon finalinde uyuz olduğum şeylerden biri de şu bileklik oldu.
O bilekliği seri üretime soksalar...Diğer taraftan herkes kanlı canlı dönebilecek..Bileklik sayesinde Missy'nin bi ölülerin bilinçlerinin olduğu yere bi normal dünyaya gelmesini bi şekilde mantığa oturtabiliyorum.Ama bilekliğin yeni beden oluşturmasını çok şeedemiyorum.Öte yandan Doctor Who izliyon ne bekliyon demi?Adam (Doctor) kendisi defalarca rejenerasyon geçiriyor.Ama yine de çok şeedemedim bilekliğin öyle bi gücünün olmasını.Yoksa bu bileklik saçmalığının sebebi River'ı geri getirmeye bi ön hazırlık falan mı?


Doctor Gallifrey'i bulamayınca çok üzüldü.Gallifrey sakın görünmez olmasın?Master/Missy psikopatının neeetceğe belli mi olur?
Ama gelecek sezonda artık Gallifrey'i aramaya başla be Doctor...Ööle armut piş ağzıma düş diye beklemek nereye kadar?Bi aradığını görelim artık...
Ama her şeyden önemlisi Clara'dan ve Pink'ten kurtulmuş olmamız.Nihahahhahaha...-yankılı kötü adam kahkahası-

0 yorum: